Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Περί υπερφυσικής σύλληψης και φυσικής κύησης...

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα θα γιορτάσουν οι απανταχού Χριστιανοί την γέννηση του Χριστού που πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα σταύλο.
Οι γραφές αναφέρουν ότι η γέννησή του έγινε αιτία να θανατωθούν όλα τα νήπια της ευρύτερης περιοχής από τον Ηρώδη.
Σε μια εκπομπή της Βίκης Φλέσσας ένας προσκεκλημένος της, καθηγητής πανεπιστημίου, με θεολογική κατάρτιση - μου διαφεύγει το όνομά του - δήλωσε ότι αυτό δεν ισχύει πλέον και ότι έχει αποδειχθεί ότι ο Ηρώδης δεν διέταξε σφαγή την νηπίων αλλά απογραφή.
Δεν έχω σκοπό να υποστηρίξω τη μία ή την άλλη θέση γιατί απλά δεν μπορώ να αποδείξω και βεβαίως να πιστέψω πράγματα που συνέβησαν 2000 χρόνια πριν, αλλά δεν είναι αυτό εκείνο που θέλω να καταδείξω.

Για μένα η γέννηση του Χριστού εμπεριέχει μια αντίφαση.
Ο Χριστός, σε αντίθεση με τους άλλους ανθρώπους γεννήθηκε με έναν τρόπο που είναι έξω από τη φυσική διαδικασία, αλλά όχι ολοκληρωτικά. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι για την γέννησή του χρησιμοποιήθηκε η μισή φυσική διαδικασία. Μία ντεμί κατάσταση με άλλα λόγια.
Σε μια κατάσταση "ναι και όχι" θα μου επιτρέψετε να σκεφτώ ότι εμπεριέχεται το "πονηρό" και το "ανήθικο" του πράγματος...

Η αρχαία ελληνική γραμματεία αναφέρει ότι η Θεά Αθηνά, η θεά της Σοφίας, γεννήθηκε από το κεφάλι του Δία, δηλαδή με τελείως υπερφυσικό τρόπο χωρίς να χρησιμοποιηθεί ούτε στο ελάχιστο η φυσική διαδικασία.
Σ' αυτή την γέννηση δεν υπάρχει ούτε το "πονηρό", ούτε το "ανήθικο" γιατί απλά η Θεά Αθηνά δεν ήταν ένα πρόσωπο υπαρκτό που έζησε στον πλανήτη, αλλά ένα πρόσωπο μυθικό που έζησε στο νου των αρχαίων προγόνων μας, όπως εξ' άλλου και οι υπόλοιποι Θεοί που αποτελούσαν το δωδεκάθεο πάνθεο.
Η αρχαιοελληνική θρησκεία είχε ταυτίσει τους Θεούς της με την φύση και τα φυσικά φαινόμενα ή αλλοιώς είχε θεοποιήσει τη φύση...

Ο Χριστός γεννήθηκε από μια νεαρή γυναίκα που ήταν σε ηλικία τεκνοποίησης και είχε παντρευτεί έναν άντρα πολύ μεγαλύτερό της (ο άνδρας είναι γνωστό ότι μπορεί να τεκνοποιήσει και σε μεγάλη ηλικία), δεν έκανε έρωτα και συνέλαβε τον Ιησού χωρίς να διαρρήξει τον παρθενικό της υμένα.
Η γραφή αναφέρει ότι το σπέρμα μπήκε μέσα στη μήτρα της με υπερφυσικό τρόπο, αλλά η γέννηση έγινε με φυσικό τρόπο και ο Ιωσήφ εκτέλεσε χρέη μαίας για να βγεί το έμβρυο από την κοιλιά της, μετά εννέα μήνες κύησης.

Διερωτώμαι όμως, γιατί υπήρξε φυσιολογική κύηση σε ένα γεγονός που είχε υπερφυσική σύλληψη και να μην υπήρχε και υπερφυσική κύηση και να γεννιόταν ο Χριστός σε μια μέρα, αν όχι και σε ένα λεπτό;

Αυτή η παράδοξη σύλληψη μου φέρνει στον νου τον επίσης παράδοξο τρόπο που γεννήθηκε ο Θεός Κρίσνα που προηγήθηκε του Ιησού κατά 3000 χρόνια.
Σύμφωνα με τις Βεδικές Γραφές πριν 5000 χρόνια γεννήθηκε σε ένα από τα βασίλεια της Ινδίας ο Κρίσνα από την μητέρα του την Ντεβάκι. Η Ντεβάκι είχε κλειστεί στη φυλακή από τον αδελφό της, για να μην συλλάβει παιδί, το οποίο, όταν μεγάλωνε, θα του έπαιρνε το βασίλειο, όπως τον είχαν προειδοποιήσει οι μάντεις της εποχής εκείνης. Παρόλο όμως που ήταν κλεισμένη στη φυλακή και την φρουρούσαν επί μονίμου βάσεως, αυτή συνέλαβε υπερφυσικά και γέννησε τον Κρίσνα ο οποίος ήταν ένα ιστορικό πρόσωπο - όπως βεβαίως και ο Ιησούς.
Ο Κρίσνα έγινε βασιλιάς, κυβέρνησε και έλαβε μέρος στην σπουδαία και σημαντική μάχη του Κουρουξέτρα όπως αναφέρεται στην ιστορική γραμματεία της Ινδίας. Φυσικά στην περίπτωση του Κρίσνα συνέβησαν πιό υπερφυσικά πράγματα γιατί το έμβρυο ξαφνικά μεγάλωσε και σκότωσε τον αδελφό της μητέρας του. Και η Ντεβάκι όμως είχε κανονική κύηση παρόλο που συνέλαβε υπερφυσικά...

Μετά από όλα αυτά που εξέθεσα, οφείλω να βγάλω το συμπέρασμα ότι σε μια φυσιολογική κύηση υπάρχει και φυσιολογική σύλληψη χωρίς να μειώνει καθόλου - για μένα τουλάχιστον - την προσωπικότητα του Χριστού και την αγάπη που πρέπει να δείχνουμε σ' αυτόν, για τις αλήθειες που δίδαξε για να αλλάξει την σκέψη των ανθρώπων, και να τους κάνει να αγαπήσουν τον συνάνθρωπο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου